A papírdoboz

A papírdoboz csak egy eldobható csomagolás?

Nem! Határozottan nem! Mint termékgyártó, valóban határozottan mondhatom, hogy ez már valóban nem erről szól. Persze, nem vagyok teljesen ostoba, nagyon jól tudom, hogy a papírdobozok sorsa nem feltétlenül az, hogy valaki egy életen át raktározza őket az otthonában, miután kicsomagolta a terméket, ami benne volt. De! És itt a lényeg! Addig viszont, amíg a termék a papírdobozban van, addig nagyon fontos szerepet tölt be a benne lévő termék szempontjából. Az pedig, hogy utána kidobják, az egyrészt természetes, másrészt egy szelektív hulladékgyűjtéssel adhatunk neki egy újabb életciklust.
Bizony, hiszen a papírban az a csodálatos, hogy újra hasznosítható. Környezetbarát megoldás a csomagolástechnikában. És ez napjainkban egy kiemelt fontosságú szempont. Mi szeretjük a papírdobozokat! Több okból is.

Miért szerethető a papírdoboz?

Nos, többek között azért, amit az előzőekben leírtunk. Azért, mert környezetbarát megoldás. De higgyék el, hogy nem ez az egyetlen tulajdonság, amiért szeretjük.
Egy termék eladása szempontjából ma már meghatározó maga a csomagolás is. Valóban az, számunkra ez egy marketing eszköz. Ha már marketing eszközként használjuk, akkor legyen hatékony! Minden papírdoboznak van hat sík oldala. Ezek a felületek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közvetítsék egyrészt a benne rejlő termék képét, elhelyezhetjük rajta a cégünk logóját, fel lehet rá írni különböző szlogeneket, és természetesen a termékjellemzőket. Mindezt egy olyan jó gyártó segítségével megtervezve, egyeztetve, mint az Sz.Variáns. Sok próbálkozás után sikerült megtalálni őket, de ma már nem keresgélünk. Minden elvárásunknak, igényünknek megfelelnek, és még az időnkénti agymenéseinket is tolerálják. Na, ne gondoljanak nagy dolgokra, de néha vannak olyan ötleteink, amin később még mi is meglepődünk. Azon meg aztán pláne, ha ezek is teljesülnek.

Csak a marketing?

Nem. Túl a marketing eszközként történő használaton, van még egy fontos tulajdonság, ami indokolja a szerethetőséget. Ez pedig a strapabírás. Az általunk használt papírdobozok szinte elpusztíthatatlanok. Ez nagyon fontos egyrészt a termék fizikai védelme szempontjából, de a kis méretükből következően gyakran halljuk, hogy nem is dobták ki, mert használják otthoni tárolásra. Nos, ez is egy lehetőség az újrahasznosítás mellett.