STÜHMER KAKAÓ

A retrohullám nyomán nem csupán régi nevek és ízek bukkannak fel például egy-egy édesség formájában, hanem hajdan jól ismert csomagolások is.

Tovább olvasom

Az egri Stühmer Kft. a patinás márkanév felélesztésén túl olyan, egykor széles körben népszerű termékeket újított fel, mint például a Melódia szelet. E termék háromrétegű hullámlemezből készült egyszerű, de klasszikus kínáló papírdoboza elsősorban a kasszazónákba kerül. Különleges munka volt annak a szív alakú desszertes doboznak a megalkotása is, melyet az exkluzív megjelenésen túl úgy kellett kialakítani, hogy stabilan álljon a kínáló display-ben is. Ezt segítendő a kínáló belső, nem látható felületén kihajtások biztosítják a szívdobozok stabilitását.

YOGA SÜTEMÉNY

A süteményes dobozok vagy teljes egészükben, vagy egyáltalán nem láttatják a bennük rejlő terméket.
Tovább olvasom

A Manna által korábban terveztetett, majd cégünkkel gyártatott csomagolóanyag esetében az arany középút valósult meg. A vásárló egyrészt a dobozon lévő fotón is megszemlélheti a terméket, másrészt a maga valójában, a dobozon lévő kör alakú betekintőablak segítségével. A csomagolás több követelményt teljesített. Dézsmabiztos volt, nagy példányszámban gyártható, s gépi ragasztásra optimalizált – hogy a termék árában ne a csomagolás költsége legyen a meghatározó.

Leroy

A Leroy étteremláncnak kiszállításra alkalmas élelmiszercsomagolásra volt szüksége. E követelmény teljesítéséhez alapvető volt az, hogy az étel zsiradékának nem volt szabad átitatnia a dobozt.

Tovább olvasom

Az erre a célra legalkalmasabb élelmiszerbarát alapanyagot a belső oldalán fóliázni kellett a zsiradékállóság érdekében. Ezzel a megoldással akár magából a dobozból is közvetlenül elfogyaszthatóvá válik az étel. A doboz zárását könnyen kezelhető – egy mozdulattal csukható, ugyanakkor akár egy ujjal is felpattintható – füllel lehetett megoldani. A csomagolás stabilitását és szilárdságát hárompontos ragasztás biztosította.

Pöttyös Guru

Az élelmiszer-csomagolásoknak gyakran többfunkciósoknak kell lenniük. A Pöttyös Guru doboza esetében is ez a helyzet.

Tovább olvasom

A védelmi funkciót úgy kellett megoldani, hogy az eredeti csomagolás ne csupán a termék épségét óvja, hanem – falatkákról lévén szó – az esetleges bolti dézsmálást is megakadályozza. Ugyanakkor a doboznak könnyen visszazárhatónak kellett lennie, hogy a vevő felbontás után is az eredeti csomagolásban tárolhassa a terméket mindaddig, amíg az el nem fogy. Mindezeken túl arra is gondolni kellett, hogy az édesség a dobozából kínálható is legyen. Az pedig már teljesen természetesnek számított, hogy ezt a csomagolóanyagot gyorsan, nagy mennyiségben előállíthatóra kellett tervezni. Alul hárompontos ragasztású, ezáltal összeállítása automatizált.

Zsindelyes csokoládé

A Zsindelyes Pálinkafőzde különleges italai mellé pálinkás ízesítésű édességek sorát is kínálja a táblás csokoládétól a krémmel töltött bonbonokig.

Tovább olvasom

A Zsindelyes Pálinkafőzde különleges italai mellé pálinkás ízesítésű édességek sorát is kínálja a táblás csokoládétól a krémmel töltött bonbonokig. Ezeknek az édességek az egyediségét, kézműves jellegét hangsúlyozandó a táblás csokoládék borítékszerű, könnyen visszazárható csomagolást kaptak. A bonbonok dobozaik belsejében külön fészkekbe illeszkednek. A szemek közötti viszonylag nagy távolság minden egyes bonbon egyediségét hangsúlyozza. A különlegesség jól összefér a praktikus megoldásokkal: a bonbonos dobozok egységesek, azonban tetejük az adott édesség ízesítésének megfelelően cserélhető.

Vissza a főoldalra