A dobozos termék elengedhetetlen része a doboz csomagolás, a luxus termékek esetében a díszdoboz. Az értékes termék a hozzá illő és értékét növelő díszdobozzal lesz tökéletes.

Az értékes, luxus terméket megfelelően be is kell csomagolni, hogy szép és megnyerő legyen és bele helyezett árucikk értékét és eladhatóságát növelje.

Az Sz-Varians nagy tapasztalattal rendelkezik a minőségi díszdobozok tervezésében és kivitelezésében.

Több neves cég tisztelt meg minket bizalmával, hogy megalkothassuk számukra a termékükhöz illő tökéletes díszdobozt.

Díszdoboz jelentősége

csomagolas Az utóbbi időben bár egyre elterjedtebbek a műanyag csomagolások, azonban az igazi értéket és minőséget még mindig a természetes papír alapanyagból készült díszdoboz csomagolások kölcsönzik a terméknek. Igaz a papírról köztudott, hogy nagyon sérülékeny, azonban ez nem minden esetben igaz. A papírt, mint alapanyagot megfelelő módon kezelve, rétegezve, ragasztva, hajtogatva meglehetősen ellenálló és erős anyagot kapunk, ami megfelel minden a csomagolással szemben felmerülő elvárásnak.

A díszdoboz az a csomagolási forma, aminek rugalmas felhasználhatósága kapcsán semmi sem veheti fel a versenyt. A megfelelő módon előkészítve tökéletes csomagoló anyag lesz belőle, amit nem csak funkcionalitás, hanem értéknövelés kapcsán is elmondhatunk róla.

A díszdoboz védi és egyben tartja azt, amit belehelyezünk, de ha kell, a nemes felületkezelésű díszdoboz egy ékszer méltó foglalata. A díszdoboz „alázatos” kísérője lehet egy felejthetetlen ízharmóniájú édességnek vagy italnak.

 

Díszdoboz tervezés

Dobozos csomagolás tervezése minden esetben a termék megismerésével kezdődik. Felismerjük tulajdonságait és sajátosságait, amiket figyelembe véve igyekszünk kialakítani a tökéletes csomagolást.

Kreatív tervezőink ezen ismeretek alapján megalkotják a doboztervet.

A díszdoboz tervezés természetesen digitális formában veszi kezdetét. Előzetes egyeztetések és pontosításokat követően prototípus készül.

A prototípus véglegesítését követően kezdődik meg a sorozatgyártás.

Díszdoboz készítés menete

 

 

csomagolas A díszdoboz készítés menetének vázlatos ismertetése

 

 

  • termék megismerése
  • színvilág, hangulatok meghatározása
  • díszdoboz design tervezés - digitális terv
  • díszdoboz prototípus készítés
  • díszdoboz prototípus véglegesítése
  • gyártás

Díszdoboz készítés ára

Az Sz-Varians egyedi díszdobozokat készít. Díszdoboz tervezés és készítés kapcsán kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megismerve termékét testre szabott árajánlatot tudjunk készíteni Önnek.

 


A díszdoboz a dobozok egy kitűntetett formája, mely a doboz eredeti funkciójától eltérően nem csak tárolásra alkalmas, hanem a háztartást díszes elemként szépítheti meg. Díszdobozokat gyakran ajándékozunk egymásnak különleges alkalmakon, hiszen díszes pompája az ajándékozás pillanatában tetszést nyilváníthat ki a megajándékozottnak, mielőtt még megismerné a benne rejlő terméket. A díszdoboz maga is egy ajándék lehet, amelyet arra szánunk, hogy az általunk megajándékozott illető ékszereit, apró tárgyait tárolhassa benne. Egy tökéletes díszdoboz kreatívan megtervezett, minden apró részletre kiterjedően figyelemfelkeltő és tetszetős. Cégünk ezeknek a kritériumoknak maximálisan megfelelő díszdobozokat gyárt Önnek, keressen hát minket, hogy elkészítsük Önnek bármilyen alkalomra szánt díszdobozát!

A díszdoboz elkészítése

 

A díszdobozok legáltalánosabb alapanyaga a papír és a műanyag. A papír bármilyen könnyen is eltépődhet, mégis nagy előnye, hogy ha megfelelően kezeljük csomagolás során, akkor olyan masszív és tartós állapotot kölcsönzünk neki, mely megvédi a dobozt, és annak tartalmát is. Ehhez természetesen hozzáértőnek kell lennünk a ragasztás, vágás, hajtogatás és egyéb munkafolyamatok során, hogy a várt eredményt elérhessük.

A legkiválóbb minőségű fedeles fajta díszdobozok, - melyeket gyakran ajándékdobozként tartunk számon - ofszet és merített típusú papír felhasználásával készülnek. Amikor ilyen típusú díszdobozok elkészítésére kérünk fel egy adott céget, gazdag mintaválasztékkal találkozhatunk a kínálat során. A számos minta között fellelhetők gyerek, női, férfi, vagy különleges alkalmakra kialakított dizájnok.

Mindezek mellett léteznek még számos más alapanyagból készülő dobozok, így vannak környezetbarát eljárással gyártott papír, bőr és fa dobozok is.

 

A gyártás folyamata

A díszdoboz elkészítését elvállaló szakembernek legelőször azzal kell tisztában lennie, hogy milyen terméket fogunk a majdan elkészülő díszdobozban tárolni, vagy ajándékozni. Ezt követően az sem elhanyagolható, hogy ismerje valamennyire az illető jellemvonásait, akinek a doboz készül, ez által meg tudja határozni a díszdoboz színvilágát, minőségét, és anyagát is. E két alapvető tudás ismeretében kezdődhet meg maga a dizájntervezés, melyet elsősorban digitálisan, számítógépes program segítségével készít el emberünk. Ha a terv megfelelő, a doboz fejben, illetve digitálisan már megszületett, jöhet az első doboz, tehát a prototípus legyártása, majd legyártás utáni ellenőrzése. Ekkor merülnek fel a következő kérdések: Mi maradt ki? Min kell még változtatni? Vannak-e hibák? Majd a hiányosságok pótlása után következhet a tökéletesen kidolgozott dobozok legyártásai, kezdődhet a sorozatgyártás.

A díszdobozok elsődleges funkciói

Ajándékozás, meglepetés

Természetes, hogy díszdoboz szó kapcsán először a különböző ékszerek tárolására alkalmas ékszerdobozkákra asszociálunk, melyek számos méretben, színben és stílusban kaphatóak ékszerboltokban, drogériákban, ajándékboltokban. Amikor szeretteinket szeretnénk meglepni ékszerekkel, órával, öngyújtóval, csokoládéval vagy esetleg egy dizájnos szemüveggel, akkor a legeredetibb ötlet, ha mindezt a termékhez illő, tetszetős díszdobozba, medálokat, nyakláncokat collier díszdobozba becsomagolva tesszük meg, a lehető legörömtelibb hatás érdekében.

Dísz a lakásban

A meglepetést követően, a doboz tartalmát „kiürítve” és felhasználva maga a díszdoboz nevéből eredően a továbbiakban csupán díszként fog funkcionálni egy szoba bizonyos pontján, egy szekrényen, egy üvegasztalon, vagy szabad polcon. A dísz feldobja a szobát, kinézetétől függően beleolvad környezetébe, stílust ad neki. Amikor vendégek érkeznek a lakásba, megkönnyebbülve könyvelik el, hogy a lakás tulajdonosa meglehetősen jó ízlésű ember, mert kellemes hangulatot idézett elő otthonában egyetlen apró dobozkával, melynek kinézete jó benyomást kelt, nem giccses és nem fölösleges tárgy.

Díszdobozok fajtái

 

 

Vannak egyszerű megjelenésű díszdobozok, melyek már anyaguknál, színüknél fogva tökéletesek, és nem tanácsos apróbb változtatásokkal, díszítgetésekkel tovább növelni ezek külsejét.

Sok esetben azonban népszerűek például a feliratokkal ellátott díszdobozok is. Írhatunk egy csodás idézetet, vagy csupán egy kulcsszót a dobozra, a doboz belsejébe, mely annak tartalmáról árulkodik, vagy elárulja annak lényegét. A díszdobozok feliratozása tehát gyakori a különböző dobozkészítő cégek szolgáltatásain belül, a feliratok tartalmait pedig személyre szabottan, mókásnak, egyedinek, vagy éppen lényegre törőnek alkotják meg.

Az előbbieken kívül forgalmaznak kimondottan éremgyűjtők számára nagy méretválasztékban kapszulákat, illetve éremtokokat is.

Személyre szabott díszdobozokat kitűntetett ünnepekre, különleges alkalmakra készítenek. Ilyen az esküvő, amikor gyűrűhöz gyűrűtokot gyártanak, vagy ilyen alkalom egy névnap, amikor például névvel gravírozott öngyújtóhoz készítenek dobozkát. A díszdoboz megtervezésénél nagy figyelmet érdemel a megajándékozni kívánt személy egyénisége, hogy milyen doboz illene profiljához. Egy mindig elegáns, a minőségre sokat adó, munkahelyén vezető beosztású, határozott jellemű egyénnek például giccs és fölösleges apró díszítések nélküli, elegáns, egyszerű, de mégis impozáns és egyedi díszdobozt érdemes ajándékozni, sötétebb színben, bőr anyagból, esetleg egy odaillő felirattal kiegészítve.

Kiegészítések gyanánt gyakran bélelik ki a dobozokat a védelem érdekében kis párnákkal, selyem anyagokkal, melyek megvédik a terméket akár szállítás, akár tárolás során. Minőségi italoknál gyakori kiegészítők a selyempapírok, párnák, míg tollaknál a szintén puha anyaggal körülvett kiegészítőn kívül kis leszíjazó kiegészítővel oldják meg biztonságát, sérülésmentességét, hogy ne érje a doboz falát, illetve kinyitáskor ne essen ki.

 

 

Díszdoboz Önnek!

Cégünk naprakész gépi szoftverekkel először megtervezi, majd hozzáértő szakemberek segítségével és minőségi eszközökkel elkészíti Önnek igényeinek megfelelő díszdobozát! Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Back to the main page