FÜTYÜLŐS

Illat, zamat, hangulat, érzéki és esztétikai élmény – a létezés esszenciája. Meglehetősen prózai dolog kell ahhoz, hogy ezt a varázslatot sértetlenül megőrizzük. Mi is?

Tovább olvasom
Háromrétegű kasírozott hullámkarton. Egy jó doboz, mely szállítás közben is óvja, védi, törhetetlenné teszi italos palackjainkat. S ennek a „több mint testőrnek” aztán arra is képesnek kell lennie, hogy a polcokra kerülve felhívja a figyelmet a benne rejtező értékre, hiszen egyben termékkínáló is. A pulton, kasszazónában könnyen és gyorsan, kínáló funkciójának megfelelően elhelyezhetőnek kell lennie, hogy a vásárló is egy pillanat alatt hozzájuthasson a csomagoláson dinamikus, fiatalos grafikákkal még figyelemfelkeltőbbé tett termékekhez.

TOKAJI ASZÚ

Mint egy gyöngykagylónak, úgy kell magában rejtenie egy különleges díszdoboznak azt az 5 puttonyos Tokaji Aszút, mely maga is Hollóházi palackban pihen.

Tovább olvasom

A két nemes anyag – a porcelán és a bor – rangjának csakis hozzájuk hasonló minőségű, kívül-belül prémiumértékű csomagolás felelhet meg. Ez a munka a megőrizve megújítás jegyeit mutatja, hiszen a díszdoboz alapvető megoldásai az évtizedekkel ezelőtti hasonló csomagolást idézik: a nyitás módja, vagy éppen a biztonsági szalag használata. Nem volt ok ugyanis a hagyományoktól való eltérésre. A teljes mértékben kézi munkával készült, kasírozott italos dobozban a porcelánpalack bordó színű selymen pihen, így a csomagolás felnyitása önmagában is emelkedett pillanat.

HERENDI KÍNÁLÓ

Minden szempontból magas minőségi követelményeknek kell megfelelni e patinás cég számára készülő csomagolóanyagok tervezésekor.

Tovább olvasom

Méltónak kell lenniük a nagy presztízsű, világhírű porcelánok kvalitásához, tükrözniük kell az értékek stabilitását, másrészt különlegesen értékes tartalmukat sértetlenül kell eljuttatniuk a világ bármely pontjára. A minőséget a kézzel és géppel kasírozott dobozok rejtett élei, belsejükben pedig a különböző termékekre rásimuló, azokat tökéletesen rögzítő betétek is hangsúlyozzák. Így nem csak a porcelánok, de a védelmüket szolgáló fóliázott, karcolás- és kopásálló dobozok is külön esztétikai élményt nyújtanak.

STÜHMER

A retrohullám nyomán nem csupán régi nevek és ízek bukkannak fel például egy-egy édesség formájában, hanem hajdan jól ismert csomagolások is.

Tovább olvasom

Az egri Stühmer Kft. a patinás márkanév felélesztésén túl olyan, egykor széles körben népszerű termékeket újított fel, mint például a Melódia szelet. E termék háromrétegű hullámlemezből készült egyszerű, de klasszikus kínáló papírdoboza elsősorban a kasszazónákba kerül. Különleges munka volt annak a szív alakú desszertes doboznak a megalkotása is, melyet az exkluzív megjelenésen túl úgy kellett kialakítani, hogy stabilan álljon a kínáló display-ben is. Ezt segítendő a kínáló belső, nem látható felületén kihajtások biztosítják a szívdobozok stabilitását.

Vissza a főoldalra