1956-os évjáratú tokaji aszú díszdoboza

„Ennek a bornak az alapanyagát 1956. október 22-én kezdték el szüretelni a Tokaji Borvidéken, Magyarországon. Az aszú feldolgozását követően a bort a Nemzeti Borvagyon részeként Tolcsván őriztük és Bodrogkeresztúron palackoztuk újra 2016. október 12-én.” Ez a felirat áll azon a díszdobozon, melybe az 1956-os forradalom 60. évfordulóján, 2016-ban – A magyar szabadság évében – újrapalackozott bort helyeztek.

Tokaji aszú számára dobozt tervezni és kivitelezni önmagában is megtiszteltetés. Egy a magyar történelem kiemelkedő eseményének idején szüretelt szőlőből készült, s a huszadik század legjobb évjárataihoz tartozó aszúbor csomagolásában részt venni pedig valóban semmivel össze nem hasonlítható, az életben egyszer adódó élmény. Munkánkat ennek megfelelő kiemelt tisztelet, szakmai alázat és figyelem jellemezte. Reméljük, kézműves gondosságunk méltó tisztelgés volt a nemes aszút szemenként szedő elődeink keze munkája előtt.