NIVEA

Bizonyos esetekben a kettőség teremti meg a harmóniát, az új minőséget.

Tovább olvasom

Két FMCG-termék polcra kész egybecsomagolásának egyszerre kell a legtökéletesebb, stabil védelmet nyújtania, s egyben a legtöbbet megmutatnia. Jeleznie azt, hogy két különböző termékről van szó, s hangsúlyoznia, hogy azok mégis szorosan összetartoznak. A vevő a már jól ismert kozmetikai terméket kapja, mégis valami mást vehet a kezébe, mint amit megszokott. Igazi ajándékot. S mi az, ami emögött mégis rejtve marad: a praktikum. Az ár-érték arányban legkedvezőbb csomagolási alapanyagok, a dobozok könnyű összeállíthatósága, s azonos külső méretük mellett a különféle méretű és formájú termékekhez igazodó, nagyfokú belső variálhatóság.

EUCERIN

Az Eucerin kozmetikumok esetében elvárás volt különböző termékek összecsomagolása, hogy szettként legyenek megvásárolhatók.

Tovább olvasom
A vevőnek ehhez már az eredeti csomagolásban teljes mértékben látnia kellett a termékeket. Ez az átlagosnál bonyolultabbá tette a doboz kialakítását. A teteje végül kartonvastagságú, víztiszta műanyagból készült stancolt fólia lett, ami belecsúszik a tálcaszerű alaptestbe, melynek betétjébe szorosan belepattannak az összecsomagolt termékek. Egymástól eltérő tulajdonsággal bíró anyagokat, a papírt és a műanyagot kellett tehát társítani. Az utóbbit is ugyanazokkal az eszközökkel volt lehetséges feldolgozni, mint a papírt, de annál nagyobb odafigyelést igényelt.

DERMAFLORA

A Dermaflora D’Or kozmetikai termékcsalád arany nanoszemcséket tartalmaz.

Tovább olvasom

Ritka szabadságként a csomagolás tervezője a megrendelőtől teljesen szabad kezet kapott - azaz olyan alapanyagokat használhatott, amilyeneket a különleges kozmetikum rangja megengedett. A doboz külső, magas minőségű kreatív papírból készült felülete – a beltartalmat tükrözendő – így aranypigmentes, míg a betétje bársonyos felületű karton lett. A betét nem látható részének – amelyre a termék nehezedik – igen stabilnak kellett lennie. Ezért minden egyes darab esetében kézműves eljárással, egyedileg kellett azt beragasztani. A doboz egymással nagy pontossággal találkozó alsó és a felső részén aranyszínű keret fut végig.

DERMAFLORA

A Dermaflora egy másik kozmetikai termékéhez készült doboz külseje anyagában bordázott kreatív papír, amit éppen a különlegességét adó bordák miatt nehéz nemesíteni – azaz domborítani, aranyozni.

Tovább olvasom

A logó és a szöveg aranyozását ezért csak két ütemben lehetett úgy megoldani, hogy jó minőségű legyen a prégelés, s így ne legyen az írásképben semmiféle törés. A doboz látható betétje hófehér, mindhárom rétegében azonosan magas minőségű papírból készült E-hullámlemez. Ez – a kreatív papírhoz hasonlóan – szintén nem gyakori alapanyag, s kimondottan kozmetikai célokra használják a csomagolóanyag-piacon.

Vissza a főoldalra