T-Mobile

A szabványosítás nem csupán az autóiparban célravezető régóta: a telefonok esetében is észrevehető ez a tendencia – a csomagolások esetében mindenképpen.

Tovább olvasom

A T-Mobile a Domino-konstrukciókban hozzáférhető készülékeknél alkalmazza azt a megoldást, hogy a különböző modelleket egységes méretű dobozokban árusítja, s ezeket a dobozokat hüvelyszerű védőburkolattal látja el. A rendkívül egyszerű, vékony kartonból készülő burkolat nagyon rugalmasan és gyorsan változtathatóan nyomtatható, annak megfelelően, hogy milyen új termék kerül bele, vagy éppen miképpen alakítja arculatát, csomagolásainak vizuális megoldásait a telefontársaság.

VITA-CAPS

Számos olyan csomagolás van, melyek esetében az az alapvető cél, hogy az általuk védett termékek a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban az üzletek polcaira jussanak.

Tovább olvasom

A Vita-Caps egészségvédő termékek dobozainak leglényegesebb eleme a rajtuk lévő grafika. A dobozok formatervét és alapanyagának kiválasztását ugyanis a lehető legtisztább funkcionalitás diktálta. Az alul és felül bedugónyelves, a bennük elhelyezett hengeres tárolóeszközökhöz igazodó, négyzet alapú hasáb alakú, vékony kartonból készült dobozt voltaképpen a legalapvetőbb formájú és kivitelű csomagolóanyagnak lehet tekinteni. Ez az egyszerűség ad lehetőséget arra, hogy ezt a terméket gyorsan, igen nagy mennyiségben lehessen előállítani.

GURU

Az élelmiszer-csomagolásoknak gyakran többfunkciósoknak kell lenniük. A Pöttyös Guru doboza esetében is ez a helyzet.
Tovább olvasom
A védelmi funkciót úgy kellett megoldani, hogy az eredeti csomagolás ne csupán a termék épségét óvja, hanem – falatkákról lévén szó – az esetleges bolti dézsmálást is megakadályozza. Ugyanakkor a doboznak könnyen visszazárhatónak kellett lennie, hogy a vevő felbontás után is az eredeti csomagolásban tárolhassa a terméket mindaddig, amíg az el nem fogy. Mindezeken túl arra is gondolni kellett, hogy az édesség a dobozából kínálható is legyen. Az pedig már teljesen természetesnek számított, hogy ezt a csomagolóanyagot gyorsan, nagy mennyiségben előállíthatóra kellett tervezni. Alul hárompontos ragasztású, ezáltal összeállítása automatizált.

TERFÉZIA

A prémium minőségű édességekhez méltó csomagolás megalkotása mindig különleges kihívásnak számít. Így volt ez a Terfézia szarvasgombás ízesítésű csokoládéi esetében is.

Tovább olvasom

A feladat szépségét csak fokozta, hogy a dobozra szaténnal kombinált, mágneses záródású fémcsat is illeszkedett. Belül a csokoládészeletek szivacsos, kreatív bevonatú betétben helyezkedtek el. A kézi kasírozás, a felhasznált anyagok sokfélesége, az egyedi megoldások jól tükrözik, hogy e feladat megoldása a csomagolástechnika ünnepnapjai közé tartozott.

Vissza a főoldalra