Boros doboz

A boros doboz elsődleges funkciója

Valószínűleg mindenki vásárolt már bort ajándékba. Az elsődleges szempont egy ilyen vásárlásnál, hogy a megvásárolt bor el is jusson sérülésmentesen oda, ahova szántuk. Itt kerül képbe a boros doboz.

És ezzel meg is fogalmazódott ennek a csomagolóanyagnak az elsődleges funkciója. Az italcsomagolások elsődleges feladata a védelem a mechanikai sérülések ellen, de fontos a dézsmabiztonság is. Ezekre számos megoldás létezik, sőt akár többféle alapanyag, technika is kombinálható. Az általunk gyártott boros doboz tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásnak.

Milyen célt szolgál még a boros doboz?

Marketing eszközként egy tökéletes választás. Persze mi is tisztában vagyunk a napjainkban már elengedhetetlen, vagy inkább megkerülhetetlen online marketing térhódításával, valamint a social média felületek kiemelt jelentőségével, azonban a csomagolás ma is létezik, és ennek fontossága a jövőben is megmarad.
Ezt figyelembe véve, egy elegáns, drága bor ajándékozásakor, legyen az egy gesztus, vagy akár reprezentációs célú ajándék, mindenképpen egy boros doboz a megoldás.
Egy olyan cég esetében, akik széles borkínálattal rendelkeznek, lehetőségük van a csomagoláson elhelyezni üzletük reklámját. Összegezve tehát megállapíthatjuk, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. A megoldás pedig nálunk van!

Hogyan tudja egy boros doboz mindezt megvalósítani?
                                                                                    

Több lehetőség van. Vannak a hagyományos megoldások, de megrendelőinknek lehetősége van saját formatervek, egyedi megoldások megrendelésére is. Ezek a nem hétköznapi formatervezések pedig számtalan minőségű papír alapanyagból készülhetnek. Papír alapanyagon túl számos segédanyagot is használhatunk, úgy mint szegecseket, ringliket, gumikat, szalagokat, mágneseket, fóliákat, stb. 27 éves szakmai rutinunk szerint, mára már nagy biztonsággal használjuk ezen alapanyagok mindegyikét.

Modern technológiájú gépekkel dolgozunk. Ofszet nyomtatásunk 5+0 szín nyomtatásra képes, Heidelberg nyomógépünk számos lakkozási felületkezelést tesz lehetővé. Az UV lakkal különleges megjelenést kölcsönözhetünk a nyomtatás során, míg a diszperziós lakkal maximális védelmet tudunk adni a nyomatoknak, akár karcmentessé is tehetjük azokat.

Különféle felületnemesítési technikák, amik extra lehetőséget nyújtanak

A csomagolások felületét a nyomtatáson felül további egyedi megkülönböztető elemekkel is elláthatjuk, amelyek segítenek kiemelni a terméket a versenytársai közül. Ezeket az eljárásokat hívjuk összefoglaló néven felületnemesítésnek.

  • A felület fóliázása
  • Formalakk
  • Prégfólia
  • Dombornyomat
  • 3D UV lakk

 

Boros dobozok esetén is konfekcionálás

Elkészült csomagolások, dobozok ragasztási és hajtogatási munkálatai tartoznak ide, amelynek keretében használunk hideg, meleg és kétoldali ragasztási módokat is. Modern gépeink segítségével a hajtogatások, ragasztások, szegecselések, ablakfólia vagy betétek beragasztása történhet automata, vagy félautomata gépeken. Viszont az sem ritka, hogy a csomagolás bonyolultsága megköveteli, hogy a nagyon apró, finom műveleteket gondos kézi erőre bízzuk.

 Plusz egy a különleges megoldásaink közül

  • Kasírozott hullám dobozok

Ívkasírozó gépünkkel, akár három rétegű hullámlemezre, is tudunk kasírozni. Így az ofszet nyomtatott íveket magasabb vastagságú hordozókra is kasírozhatjuk.

Az arculat, a marketing és a polckép is hatással lehet a csomagolás alakjára, kivitelezésére.