Papírdoboz, kartondoboz

Papírdoboz, kartondoboz

 

Cégünk 27 év tapasztalattal áll vevői rendelkezésére a papírdoboz és a kartondoboz gyártásával.

Tudjuk, hogy egy jó csomagolás a termék élményének fokozására szolgál. Megrendelőink számára már a legelső egyeztetéskor ezt a szempontot törekszünk – a legújabb trendek, előremutató megoldások és szakmai tapasztaltunk felhasználásával – átadni.

Mint minden általunk gyártott termék esetében, úgy a papírdoboz és a kartondoboz gyártása során is vevőink igényeit megoldáscentrikusan kezeljük. Minőségbiztosításunk alapelvei megkövetelik minden dolgozónktól, hogy ne hibázzon, ne fogadjon el és ne is továbbítson hibát.

Fő alapelvünk, hogy a vevőink sikere, az a mi sikerünk is egyben!

Milyen lépésekben jut a papírdoboz, illetve kartondoboz a vevőkhöz?

Első lépésben egy minden részletre kiterjedő egyeztetést végzünk leendő vevőinkkel. A közösen egyeztetett szempontok alapján 1-5 napos határidővel készítünk árajánlatot. Jellemzően már a megrendelés véglegesítésekor elkészítjük a formaterveket is, amelyek alapján a legoptimálisabb gyártási lehetőséget ajánljuk.

A stancrajz megalkotása után elkészítjük a makettet, akár több verzióig. Az elfogadott terv után indul a stancszerszám gyártása. A grafikai állomány elfogadása után a nyomdai előkészítés következik, ezután pedig készülhet is a papírdoboz gyártás.

Az ország egész területére szállítunk, jellemzően saját gépparkunk és alvállalkozó kollégáink segítségével. Az elkészült kartondoboz minden esetben felhasználásra kész állapotban kerül szállításra és átadásra ügyfeleink részére.

A formatervezés során CAD alapú formatervezői szoftvereket használunk, amelyek könnyedén alkalmasak 3D látványtervek készítésére is. A formatervezés is természetesen a vevői igények felmérésével kezdődik. Ezek alapján tudjuk meghatározni a gyártási lehetőségeket. Egyedi papírdoboz, kartondoboz kivitelezésekhez mindenképp szükség van stancrajzra, amely az adott csomagolás 2D-s kiterített rajza. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen elképzelni a csomagolást, makettet készítünk akár több verzióig. Az elfogadott terv és megrendelés után a stancrajzot el is küldjük ügyfeleinknek. Ezután indul a stancszerszám készítése. A grafikai állomány elfogadását követően indulhat a nyomdai előkészítés és a gyártás is.
 

A papírdoboz, kartondoboz gyártási folyamata

  • Grafikai előkészítés

A vevőtől megkapott grafikát a stancrajzra helyezzük, hogy lássuk, minden apró részlet a megfelelő helyre került-e. Ekkor egy végleges ellenőrzést tartunk, az anyagot elfogadásra visszaküldjük vevőnknek. Csak akkor indulhat el a gyártás, ha zöld lámpát kaptunk, így el tudjuk kerülni a felesleges, selejt darabok gyártását.

  • Nyomtatás

Modern technológiájú gépekkel dolgozunk. Ofszet nyomtatásunk 5+0 szín nyomtatásra képes, Heidelberg nyomógépünk számos lakkozási felületkezelést tesz lehetővé. Az UV lakkal különleges megjelenést kölcsönözhetünk a nyomtatás során, míg a diszperziós lakkal maximális védelmet tudunk adni a nyomatoknak, akár karcmentessé is tehetjük azokat.

  • Felületnemesítés

A csomagolások felületét a nyomtatáson felül további egyedi megkülönböztető elemekkel is elláthatjuk, amelyek segítenek kiemelni a terméket a versenytársai közül. Ezeket az eljárásokat hívjuk összefoglaló néven felületnemesítésnek.

 

Mi emelheti még a papírdoboz, kartondoboz külső megjelenését?

 

  • A felület fóliázása

Fényes fóliával strapabíró, csillogó felületet kapunk, ami ellenáll a karcolásoknak, hajlításnak, koptatásnak. Kiemeli a nyomat élénk színeit. A matt fólia kellemes, szatén tapintású felületet és elegáns megjelenést ad.

  • Formalakk

A grafika bizonyos elemeit UV formalakkal emelhetjük ki. Itt az adott grafikai motívumra kerül egy fényes, átlátszó lakk. A grafika továbbra is látszik a lakk alatt. A lakk segítségével a felületen létrehozhatunk matt és fényes részeket egyaránt.

  • Prégfólia

Egy csillogó-tükröződő fémes motívum. Legtöbbször ezüst vagy arany színben találkozunk vele, ám bármilyen más színben is elkészíthető. Feltűnően elegáns megoldás, már egy kis logó vagy motívum esetén is kiemelkedő eredményre képes.

  • Dombornyomat

A felületből kidomborodó vagy besüllyedő motívum igazán elegáns megoldás. Jól látható és tapintható. Az így készült csomagolás esetén a papíralapanyag választásnál érdemes jó minőségű kartont választani, hogy igazán szép legyen a végeredmény.

Munkánk során törekszünk az „elsőre jót” elvet követni. Profiként is fontosnak tartjuk azt, hogy folyamatosan fejlődjünk. Igyekszünk minden nap még jobbá válni, minden munkából tanulni.