Díszdoboz

A díszdoboz szerepe, alapanyaga

A díszdoboz használható természetesen marketing eszközként is, de az elsődleges funkciója nem feltétlenül a reklámhordozás.

Az alapanyaga általában exkluzívabb az átlagos csomagolásra szolgáló dobozokénál. Ez következik a nevéből is.
Nagy a valószínűsége, hogy a becsomagolt termék értéke kiemelkedően magas a doboz méretéhez képest, azonban a díszdoboz legfontosabb feladata, hogy tükrözze a benne lévő tartalom exkluzivitását, és jelezze, hogy a megajándékozott milyen fontos a számunkra.
A gyártás során igyekszünk a különböző felületnemesítési megoldások alkalmazásával ezt az érzést, és a prémium hatást kommunikálni a vevők felé.

A díszdoboz megkülönböztető szerepe ugyan kiemelten fontos, de meg kell teremteni azt az egyensúlyt, hogy a forma ne vonja el a figyelmet a termékről.
Előfordul, hogy a kis termékméret magas termékértéket képvisel. Például a divatékszerek esetében gyakran szembesülünk kihívásokkal tervezési és gyártási fázisban is, mivel igen sok a hasonló kinézetű csomagolás. Mi szeretjük ezeket a kihívásokat, mivel a célunk egyértelműen az, hogy ezekre a termékekre is olyan csomagolásokat alkossunk meg, amelyek eltérnek a megszokottól.

Lehet-e a díszdoboz egyben márkázott reklámeszköz is?

Természetesen igen, hiszen szinte minden, ami papír, vagy papírral társítható és az is ami hajtogatható, így a díszdoboz is lehet reklámhordozó. Ugyan nem feltétlenül az elsődleges funkciója, de gyakran van olyan kérés, hogy egy cég ezzel a csomagolás fajtával kívánja kiemelni az általa előállított minőséget.

Melyek a leggyakoribb termékek, amiket díszdobozba csomagolunk?

 

  • az édesség

Az édesség csomagolások készítése egyébként is egy igen izgalmas területe munkánknak. Először is figyelembe kell venni az édességek sajátosságait. Azt, hogy rendszerint kis méretűek, és igen sok esetben a méretükhöz képest viszonylag nagy az értékük.
Ezen túlmenően szem előtt kell tartani a tárolhatóság megannyi szempontját és a dézsmabiztonságot is. Fokozott hangsúlyt fektetünk arra is, hogy már átadáskor élmény legyen maga a látvány is, de legyen élménye a kicsomagolásnak is, hiszen ezen termékek rendszerint ajándékként kerülnek átadásra.

  • italok

Az italcsomagolások elsődleges feladata ugyan a védelem a mechanikai sérülések ellen, de itt is nagyon fontos szempont a dézsmabiztonság is. Ebben az esetben is kiemelkedő fontosságú a díszdoboz megjelenése, ami természetesen nem mehet az előbb említett biztonsági szempontok rovására.  Ennek kivédésére számos megoldás létezik, sőt akár többféle alapanyag, technika is kombinálható. Az arculat, a marketing és a polckép is hatással lehet a csomagolás alakjára, kivitelezésére.

Különleges kézimunka igényű, prémium minőség

Kiemelten figyelünk arra, hogy magas hozzáadott értékű termékek esetén jelentős kézimunkával készüljenek díszdobozaink. Értjük ez alatt a különleges hajtásokat, térben összeállított doboz gyártást, amit egyéb kiegészítőkkel látunk el, úgy mint szalag, patent, szivacs vagy papírbetét.