Megoldásaink

Formatervezés

A formatervezés során CAD alapú formatervezői szoftvereket használunk, amelyek könnyedén alkalmasak 3D látványtervek készítésére is. A formatervezés a vevői igények felmérésével kezdődik. Ezek alapján tudjuk meghatározni a gyártási lehetőségeket. Egyedi kivitelezésekhez mindenképp szükség van stancrajzra, amely az adott csomagolás 2D-s kiterített rajza. Ám azért, hogy könnyebb legyen elképzelni a csomagolást, makettet készítünk akár több verzióig. Elfogadott terv és megrendelés után a stancrajzot el is küldjük ügyfeleinknek. Ezután indul a stancszerszám készítése. A grafikai állomány elfogadását követően indulhat a nyomdai előkészítés és a gyártás is.

A nem hétköznapi formatervezések számtalan minőségű papíralapanyagból készülhetnek. Papíralapanyagon túl számos segédanyagot is használhatunk, úgy mint szegecseket, ringliket, gumikat, szalagokat, mágneseket, fóliákat, stb. Szakmai rutinunk szerint, mára már nagy biztonsággal használjuk ezen alapanyagok mindegyikét.

 

Grafikai előkészítés 

A vevőtől megkapott grafikát a stancrajzra helyezzük, hogy lássuk, minden apró részlet a megfelelő helyre került-e. Ekkor egy végleges ellenőrzést tartunk, az anyagot elfogadásra visszaküldjük vevőnknek. Csak akkor indulhat el a gyártás, ha zöld lámpát kaptunk, így el tudjuk kerülni a felesleges, selejt darabok gyártását.   

Grafikai anyagleadás formai követelményeit letöltheti pdf formátumban ide kattintva.

 

Nyomtatás

Modern technológiájú gépekkel dolgozunk. Ofszet nyomtatásunk 5+0 szín nyomtatásra képes, Heidelberg nyomógépünk számos lakkozási felületkezelést tesz lehetővé. Az UV lakkal különleges megjelenést kölcsönözhetünk a nyomtatás során, míg a diszperziós lakkal maximális védelmet tudunk adni a nyomatoknak, akár karcmentessé is tehetjük azokat.

 

Felületnemesítés

A csomagolások felületét a nyomtatáson felül további egyedi megkülönböztető elemekkel is elláthatjuk, amelyek segítenek kiemelni a terméket a versenytársai közül. Ezeket az eljárásokat hívjuk összefoglaló néven felületnemesítésnek.

  • A felület fóliázása

Fényes fóliával strapabíró, csillogó felületet kapunk, ami ellenáll a karcolásoknak, hajlításnak, koptatásnak. Kiemeli a nyomat élénk színeit. A matt fólia kellemes, szatén tapintású felületet és elegáns megjelenést ad.

  • Formalakk

A grafika bizonyos elemeit UV formalakkal emelhetjük ki. Itt az adott grafikai motívumra kerül egy fényes, átlátszó lakk. A grafika továbbra is látszik a lakk alatt. A lakk segítségével a felületen létrehozhatunk matt és fényes részeket egyaránt.

  • Prégfólia

Egy csillogó-tükröződő fémes motívum. Legtöbbször ezüst vagy arany színben találkozunk vele, ám bármilyen más színben is elkészíthető. Feltűnően elegáns megoldás, már egy kis logó vagy motívum esetén is kiemelkedő eredményre képes.

  • Dombornyomat

A felületből kidomborodó vagy besüllyedő motívum igazán elegáns megoldás. Jól látható és tapintható. Az így készült csomagolás esetén a papíralapanyag választásnál érdemes jó minőségű kartont választani, hogy igazán szép legyen a végeredmény.

 

Konfekcionálás

Elkészült csomagolások, dobozok ragasztási és hajtogatási munkálatai tartoznak ide, amelynek keretében használunk hideg, meleg és kétoldali ragasztási módokat is. Modern gépeink segítségével a hajtogatások, ragasztások, szegecselések, ablakfólia vagy betétek beragasztása történhet automata, vagy félautomata gépeken. Viszont az sem ritka, hogy a csomagolás bonyolultsága megköveteli, hogy a nagyon apró, finom műveleteket gondos kézi erőre bízzuk.

 

Különleges megoldásaink

Kasírozott hullám dobozok

Ívkasírozó gépünkkel, akár három rétegű hullámlemezre, vagy lehetőségként akár 1-2 mm-es könyvkötészeti (szürkelemez) lemezre is tudunk kasírozni. Így az ofszet nyomtatott íveket magasabb vastagságú hordozókra is kasírozhatjuk. Erősebb alapanyagú papírhordozókra kasírozhatunk ofszet, műnyomó és kreatív kartont is.

 

Kasírozott doboz gyártás (rigid box)

Automata kasírozógéppel készítünk merev falú bevont dobozt. Az alap test mindig könyvkötészeti (szürkelemez) lemez, a bevonó anyag pedig készülhet többféle alapanyagból: műnyomó, ofszet vagy kreatív papír.

 

Különleges kézimunka igényű, prémium csomagolások

Magas hozzáadott értékű termékek esetén jelentős kézimunkával készülnek dobozaink. Értjük ez alatt a különleges hajtásokat, térben összeállított doboz gyártást, amit egyéb kiegészítőkkel látunk el, úgy mint szalag, patent, szivacs vagy papírbetét.