1992 - 93

Színes csomagolópapírból díszdobozokat álmodtunk. Legnagyobb örömünkre a karácsonyi vásárokban, nem csak nekünk tetszett, eladtunk néhány ezret belőle.

1994

Minden kezdet nehéz. Megalapítottuk vállalatunkat az Sz.Variáns Bt. Sz, mint Szakál (családi név) Variáns, mint csomagolási variációk. Hamar kiderült, hogy nagyobb volt a lelkesedésünk, mint a szakmai tudásunk. Telephelyet bérelünk „egy 70nm-es lerobbant ipari konyhát”, vettünk néhány használaton kívüli rozsdás gépet, telefonálni és faxot küldeni a szomszédba jártunk. Terveinket és vízióinkat rajztáblára rajzoltuk.

1995

Sikereink alább hagytak, költségeinket nem fedezte a főállású kasírozott díszdoboz gyártás. Hogyan tovább?

1996

Az országban egyedül állóan megtaláltuk, és alkalmazni kezdtük a nyitott mikrohullámpapírt – zsinórfüles hullámpapírtáska, boros és egyéb dobozok formájában.

1997

Csomagolás-tervek, csomagolóanyagok kategóriájában-gyertya csomagolással Első díjunkat nyertük a „ Kreatívpapír” pályázaton.

1998

Beszállítók lettünk az IKEA-nak. Színes nyitott hullámpapírból csomagoló anyagot gyártottunk. Termékeink a világ minden pontján megtalálhatóak lettek. A dolgozói létszámunk duplájára emelkedett, ekkor már 18-an voltunk. Első szakmai kiállításunkon átütő sikert értünk el.

1999

Excluzív papírtáska gyártást is felvettük termékeink közzé.

2000

Saját tulajdonú 1200 nm-es telephelyre költöztünk Budapesten megnyitottuk kereskedelmi irodánkat.

2001

Ettől az évtől a formatervezésünk plotteres kivágó géppel történik, ez szélesre tárja csomagolástechnikai lehetőségeinket.

2002

Csomagoló eszközök területén elsőszámú beszállító lettünk a Herendi és a Zsolnay porcelán manufaktúráknak.

2003

Tudatosan alakítottuk át a vállalati struktúrát, munkakörök tudatos kialakítása egyfajta átszervezés, lendületet adott a gyártásnak.

2004

Beüzemeljük első 5 színes Heidelbergi nyomdagépünket

2005

Telephelyünket, melyet 4 éve vásároltunk, kinőttük, ezért a nyomdai részlegünket új telephelyre költöztettük.

2006

Düsseldorfban a reklámajándék kiállításon, mint kiállítók veszünk részt.

2007

Síkágyas automata stancgépet állítunk üzembe.

2008

Párizsban a Luxpack luxus-csomagolási kiállításon, mint kiállítók veszünk részt.

2009

A papírtáskákat géppel ragasztjuk, mint oly’ kevesen.

2010

Az elmúlt két év válsága megmutatta, hogy már semmi sem lesz úgy, mint az volt. Legfontosabb célunk a konszolidáció.

2011

Őrizzük egymást és az értékeinket.

2012

Értékesítésünket az export területén sikerült erősítenünk.

2013

Megvásároltunk egy 8000nm teületen fekvő 2500nm felépítményű telephelyet.

2014

Megkezdtük a megvásárolt telephelyünk korszerűsítését és egyben egy új 1000nm-es üzemcsarnok megépítését. Eszköz állományunkat egy aranyozógéppel és egy automata nyomdai stancszerszámkészítő géppel bővítettük.

2015

Év közepén beköltöztünk új telephelyünkre. Telephelyünk kialakítása során a legmodernebb energetikai megoldásokat valósítottuk meg. Ennek bizonyítéka, hogy egy 50 KW teljesítményű napelemes rendszer is beüzemelésre került.

2016

Beüzemelésre került egy Rigid Box gyártó (merevfalú kasírozott doboz) és a hozzá tartozó táblakészítő gépsor: Első alkalommal vettünk részt mint kiállítók a Köln-ben megrendezésre kerülő ISM ProSweets édesipari csomagolók kiállításán.

2017

Az előző évben beüzemelésre került Rigid box gépsorral egyre több kasírozott dobozt gyártunk!
Ugyan nem terveztünk gépi beruházást, egy gyors és sikeres döntést követően vásároltunk egy KAMA típusú automata stancgépet és Magyarországon egyedül állóan egy autómata Japán szeparáló gépet.
Soha jobb döntést! Soha jobb évet!

2018 év:

Üzembe helyeztünk egy 5 szín nyomtatásra alkalmas Heidelberg nyomógépet, illetve egy Gluejet típusú automata ragasztóasztalt. A ragasztóasztal segítségével, magas hozzáadott értékű dobozgyártás kapacitását tudjuk növelni. Eszköz beszerzésünk mellett telephelyünket közel 500nm üzemcsarnokkal is bővítettük.  

Hitvallás:

Mindezen történeti előzményekre és hagyományokra alapozva, azokat napról-napra megújítva az Sz.Varians törekvése nem lehet kevesebb, mint az, hogy partnereivel, megrendelőivel a legharmonikusabb, alkotó, termékeny együttműködésben az idők próbáját kiálló márkák, s – ki tudja – egyszer talán legendák születését segítse...
Minden év, felsorolhatatlan mértékben, ezer más és más kihívást és örömöt tartogatott az elmúlt évek során. Jelentős sikereinket, szinte minden esetben kudarcaink előzték meg. Cégünk eddigi építkezése során megtanultuk, hogy a „legjobbra kell törekedni a legrosszabbra kell felkészülni”

SZÁMUNKRA MINDEN CSOMAGOLÁS ÚJ KIHÍVÁST JELENT. CÉLUNK AZ, HOGY NE PUSZTÁN CSOMAGOLÓANYAGOKAT, HANEM KOMPLEX CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLJUNK MEGRENDELŐINKNEK . EZZEL SZÁMOS TERHET VÁLLALVA ÁT TŐLÜK. A HAGYOMÁNYOS NYOMDAI ALAPTEVÉKENYSÉGEN TÚL MIND A BERENDEZÉSEK, MIND AZ ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK TEKINTETÉBEN A LEGMAGASABB MINŐSÉGRE SPECIALIZÁLÓDTUNK. SIKEREINKET ELSŐSORBAN KREATÍV, ÖNÁLLÓAN TEVÉKENYKEDŐ, MINDIG EGYEDI ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSÁRA TÖREKVŐ FORMATERVEZŐINKNEK, ÖSSZES MUNKATÁRSUNK HOSSZÚ ÉVEK GYAKORLATÁN ALAPULÓ, MAGAS SZINTŰ SZAKMAI TUDÁSÁNAK, ÉS TUDATOS MINŐSÉGI POLITIKÁNKNAK KÖSZÖNHETJÜK. A TERVEZÉSTŐL A KIVITELEZÉSEN ÁT A KONFEKCIONÁLÁSIG A TELJES CSOMAGOLÁSTECHNIKAI FOLYAMATOT MAGAS SZÍNVONALON, PROFESSZIONÁLIS MÓDON VAGYUNK KÉPESEK ELŐKÉSZÍTENI, IRÁNYÍTANI, ELLENŐRIZNI, MEGVALÓSÍTANI.

Törekvésünk minden esetben arra irányul, hogy az általunk készített csomagolás a leghatékonyabban mutassa be az árut és annak üzenetét, tájékoztassa a vásárlót, hogy mit várhat el az adott terméktől. A funkció az alapanyag és a rendhagyó forma helyes kiválasztása esetén igyekszünk elérni azt a tényt, hogy évek múltán is legfőképp a csomagolásra emlékezzenek partnereink.
Minden esetben olyan csomagolást igyekszünk megtervezni és legyártani, hogy a vevőben azt az érzést erősítsük „ ez olyan szép, hogy megérdemlem.

Vissza a főoldalra