HEGYKÖZI MANUFAKTÚRA

Stabilitás, biztonság és exkluzivitás – ezek voltak a vezérelvei annak a munkának, melyet a manufaktúra egyedi porcelán étkészletei, valamint üveges termékei – pálinkák, likőrök, mézek, befőttek – csomagolását, védelmét és különleges megjelenését szolgáló dobozok megteremtése igényelt.

Tovább olvasom
Mintha nem is hullámkartonnal, hanem nemes fával dolgozott volna a tervező. A termékeket tartó, variálható belső polcrendszer kialakítása is az asztalosmunkához – akárha egy almárium készítéséhez – hasonló precizitást igényelt. A tárgyaknak pontosan kellett illeszkedniük a helyükre, ugyanakkor kiemelésüknek vagy visszahelyezésüknek könnyednek kellett lennie az őket óvó betétekbe, melyek felületének érintése is esztétikai élményt jelent.

NIVEA

Bizonyos esetekben a kettőség teremti meg a harmóniát, az új minőséget.

Tovább olvasom

Két FMCG-termék polcra kész egybecsomagolásának egyszerre kell a legtökéletesebb, stabil védelmet nyújtania, s egyben a legtöbbet megmutatnia. Jeleznie azt, hogy két különböző termékről van szó, s hangsúlyoznia, hogy azok mégis szorosan összetartoznak. A vevő a már jól ismert kozmetikai terméket kapja, mégis valami mást vehet a kezébe, mint amit megszokott. Igazi ajándékot. S mi az, ami emögött mégis rejtve marad: a praktikum. Az ár-érték arányban legkedvezőbb csomagolási alapanyagok, a dobozok könnyű összeállíthatósága, s azonos külső méretük mellett a különféle méretű és formájú termékekhez igazodó, nagyfokú belső variálhatóság.

DOUWE EGBERTS

Az egybecsomagolásnak a megrendelők többféle igényét kell kielégítenie.

Tovább olvasom

A dobozban a termékeknek biztonságosan kell elhelyezkedniük, a csomagolásnak a lehető legjobban óvnia kell őket, a dobozon lévő ablaknak pedig minél többet kell láttatnia a termékekből. Különleges megoldandó feladat, ha az egybecsomagolt termékek mérete, alakja, valamint súlya jelentősen eltér egymástól. Ekkor is meg kell tudni oldani azt, hogy a csomagolás stabil legyen, s a szemlélő számára ne legyen nyilvánvaló, hogy a doboz egyik fele – mint például a néhány csomag kávé mellé helyezett fém kávéspohár esetében – bizonyos szempontból „üres”. A csomagolás stabilitását ebben az esetben az újrahasznosított barna karton adja.

Vissza a főoldalra