Gerbeaud
A Gerbeaud mindig is híres volt az innovációról és a folyamatos fejlesztésről. Olyan luxusmárkát kívánt létrehozni, mely a világ bármely pontján megállja a helyét.
E folyamat szerves része volt az édességcsomagolások megújítása, melyben a hagyomány és az evolúció ötvözete, a letisztult elegancia és a luxus érzete kapott hangsúlyt. Unger Zsolt dizájnernek Magyarországon még nem látott csomagolást sikerül megálmodnia, amely olyannyira unikális – nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is –, hogy ez a szalagos, kisfiókos dobozmegoldás egyértelműen a Gerbeaud-csomagolások védjegye. A Gerbaud szerint pedig az Sz. Variáns az egyetlen cég Magyarországon, amelyik ezt a luxus-kivitelezést meg tudta valósítani.
A Gerbeaud mindig is híres volt az innovációról és a folyamatos fejlesztésről. Nem csak a süteményekre, hanem a csomagolásra is nagy hangsúlyt fektetünk és fektettek alapítóink is. Gerbeaud Emil is korabeli művészekkel terveztette meg bonbonos dobozait. 2010-ben a Gerbeaud egy hatalmas átalakuláson ment keresztül. Ez a folyamat még mindig tart. A megújulási folyamatnak volt a része arculatváltásunk is, melynek szerves része a csomagolások megújítása.
2009 novemberében már látszottak a megújulás első jelei, mikor megjelentek az első új, francia jellegű sütemények a pultban. 2010 tavaszán, majd novemberében pedig a termékpalettánk 80 százalékát lecseréltük. Természetesen egy-két klasszikus termék, mint a Dobos-torta, Eszterházy-torta megmaradt kínálatunkban, de ezek mellett olyan kulináris gyönyöröket adó termékeket is felsorakoztatunk, mint a Royal csokoládé, a Kókusz‑maracuja, vagy a Bazsalikomos citrom.
A Gerbeaud egy tradicionális hely. Azonban a tradíció csakis a folyamatos megújulással tartható életben. Fontos szempont volt a tradíció és evolúció ötvözete. Olyan luxusmárkát kívántunk létrehozni, mely a világ bármely pontján megállja helyét. Szeretnénk, ha Gerbeaud bonbont ajándékozni sikk és trendi lenne. Az alap megvan hozzá, hiszen kiváló minőségű alapanyagokat használunk minden termékünkhöz. Kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk, valamint a Valrhona csokoládét használjuk csokoládés készítményeinkhez, mely az értők szerint a világ legjobb csokoládéja. Csomagolásunknál fontos a letisztult elegancia és a luxus érzete. Mivel élelmiszercsomagolásról beszélünk, így mindenképpen olyan alapanyagot kellett, használni, mely rendelkezik élelmiszercsomagolási engedéllyel. Emellett a csomagolás felülete mindenképpen ujjlenyomat-mentes kellett, hogy legyen. Mivel több, mint 25 féle termék csomagolását kellett megtervezni és egyszerre legyártani, így nagyon fontos volt a megfelelő előkészítés. Többek között macskanyelv, bonbonok, táblás csokoládék, mini torták, édes teasütemények, macaronok és szeletsütemények csomagolását kellett megoldani. A terveket Unger Zsolt dizájner készítette. Magyarországon még nem látott csomagolást sikerül megálmodni. Úgy gondolom, ez a csomagolás olyannyira unikális ma nem csak Magyarországon, hanem világszinten is, hogy egyértelműen lehet ez a szalagos, kisfiókos megoldás a Gerbeaud csomagolások védjegye és legfelismerhetőbb tulajdonsága is.
Az Sz. Variáns az egyetlen cég Magyarországon, amelyik ezt a luxus-kivitelezést meg tudta valósítani. Az eddigi munkák alapján úgy gondoltam, hogy minden szempontból megbízható és rugalmas céget választottam. Visszajelzések alapján mindenki gyönyörűnek és egyedülállónak tartja a Gerbeaud finomságok csomagolását.