Vélemények

Az Sz. Variánst egy kedves barátom révén közel húsz éve ismertem meg. Akkoriban kis családi vállalkozásnak tűnt: egy testvérpár a tudatosság mellett az ösztöneire, illetve valamiféle belső motiváció vezérelte hangra hallgatva próbálta érteni a piacot, és annak mozgásaira reagálva fejlesztettek.

Jómagam közel tíz éven át dolgoztam egy nemzetközi reklámügynökségnél, ahol a multinacionális cégek profi, igényes, minden részletre kiterjedő és az innovatív, kreatív megoldásokat előtérbe helyező tervező és kivitelezői munkára tanítottak meg. Ezt a szemléletet látom húsz éve az Sz. Variáns munkáiban is. Közös ténykedésünk során társadalmi felelősségvállalásuk, a környezetünkért, közösségeinkért való tenni akarásuk is mintaértékű volt számomra. Számos kulturális és társadalmi-karitatív projektben voltak támogatóink. A cég vezetője olyan gondoskodó, lokálpatrióta, hittel teli, nyitott piaci szemléletű stratéga, akit bárkinek szívesen ajánlok.

Porkoláb Gyöngyi, alapító - CSAK Design alapítója

Egy üzleti partnerem ajánlására 2008-ban kerestem fel az Sz.Varians Kft.-t, hogy elkészítsék nekünk a Százszorszép desszert új dobozát. A Stühmer termékei a prémiumkategóriát képviselik, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a csomagolásra is. Olyan céget kerestünk, amely hozzánk hasonlóan minőségi munkára törekszik, termékeik előállításához minőségi alapanyagokat használnak és magas színvonalú technológiákat alkalmaznak.

Az Sz. Varians Kft.-nél minden olyan munkamenetet lefednek, melyek szükségesek dobozaink elkészítéséhez. A különleges nyomdatechnikai eljárások mellett mindenképpen szeretném kiemelni a magas szintű tervezői hátteret. A Százszorszép desszert doboza után az összes többi termékünk csomagolásának elkészítésével is őket bíztuk meg. Minőségi munkát végeznek, emellett a határidők pontos betartása, megbízhatóság jellemzi a céget.

Csóll Péter, tulajdonos - Stühmer Kft.

Mi a jó Isten kegyelméből találtunk egymásra. Az Sz. Variánst egy nagyon jó nevű egri tervező ajánlotta figyelmünkbe, így mióta a St. Andrea létezik, a csomagolóanyagokat ők gyártják számunkra. Nagyon ritkán lehet olyan üzleti partnerrel találkozni, aki a legeslegjobbat akarja a másik számára. Az Sz. Variáns munkatársait pedig az első pillanattól kezdve ez a hozzáállás jellemzi. A megrendelővel együtt gondolkodva, nagy-nagy szeretettel és türelemmel addig-addig tökéletesítik egy-egy termékük minőségét, amíg a lehető legmagasabb szintre el nem jutunk. S ez nagyon nagy áldás! Mostanság is egy új, különleges borcsaládot befogadó gyűjtőcsomagoláson dolgoztunk, mellyel presztízsüzenetet kívántunk sugározni. Mert legyen bármennyire is jó egy termék, a kiválóságot a vásárló felé a csomagolással is jelezni kell.

Lőrincz György, borász - St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet

Immár közel három évtizede tevékenykedünk a reklámtáskák gyártása és forgalmazása területén, s gyakorlatilag egy időben indultunk az Sz. Variánssal. Ismeretségünk, munkakapcsolatunk, egymás iránti bizalmunk és – nyugodtan mondhatom – baráti viszonyunk azóta töretlen. Zsinórfüles papírtáskákat, italtasakokat, borosdobozokat készítenek számunkra, s ők is vásárolnak tőlünk egyes termékeket. Kapcsolatunk tehát üzletileg sem pusztán megrendelői-szállítói, hanem igazi partneri viszony. Piaci körülmények között természetesen nem kellene feltétlenül barátoknak is lennünk, de tény, hogy ez a fajta bizalom a munkakapcsolatot is jelentősen megkönnyíti. S az is kiválóvá teszi a viszonyunkat, hogy az Sz. Variáns megbízható, mindig pontosan, határidőre teljesít és munkatársai tökéletes munkát végeznek.

Orbán Andrea ügyvezető, cégtulajdonos - Orbán és Társa Kft.

A Gerbeaud mindig is híres volt az innovációról és a folyamatos fejlesztésről. Nem csak a süteményekre, hanem a csomagolásra is nagy hangsúlyt fektetünk és fektettek alapítóink is. Gerbeaud Emil is korabeli művészekkel terveztette meg bonbonos dobozait. 2010-ben a Gerbeaud egy hatalmas átalakuláson ment keresztül. Ez a folyamat még mindig tart. A megújulási folyamatnak volt a része arculatváltásunk is, melynek szerves része a csomagolások megújítása.

2009 novemberében már látszottak a megújulás első jelei, mikor megjelentek az első új, francia jellegű sütemények a pultban. 2010 tavaszán, majd novemberében pedig a termékpalettánk 80 százalékát lecseréltük. Természetesen egy-két klasszikus termék, mint a Dobos-torta, Eszterházy-torta megmaradt kínálatunkban, de ezek mellett olyan kulináris gyönyöröket adó termékeket is felsorakoztatunk, mint a Royal csokoládé, a Kókusz‑maracuja, vagy a Bazsalikomos citrom.

A Gerbeaud egy tradicionális hely. Azonban a tradíció csakis a folyamatos megújulással tartható életben. Fontos szempont volt a tradíció és evolúció ötvözete. Olyan luxusmárkát kívántunk létrehozni, mely a világ bármely pontján megállja helyét. Szeretnénk, ha Gerbeaud bonbont ajándékozni sikk és trendi lenne. Az alap megvan hozzá, hiszen kiváló minőségű alapanyagokat használunk minden termékünkhöz. Kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk, valamint a Valrhona csokoládét használjuk csokoládés készítményeinkhez, mely az értők szerint a világ legjobb csokoládéja. Csomagolásunknál fontos a letisztult elegancia és a luxus érzete. Mivel élelmiszercsomagolásról beszélünk, így mindenképpen olyan alapanyagot kellett, használni, mely rendelkezik élelmiszercsomagolási engedéllyel. Emellett a csomagolás felülete mindenképpen ujjlenyomat-mentes kellett, hogy legyen. Mivel több, mint 25 féle termék csomagolását kellett megtervezni és egyszerre legyártani, így nagyon fontos volt a megfelelő előkészítés. Többek között macskanyelv, bonbonok, táblás csokoládék, mini torták, édes teasütemények, macaronok és szeletsütemények csomagolását kellett megoldani. A terveket Unger Zsolt dizájner készítette. Magyarországon még nem látott csomagolást sikerül megálmodni. Úgy gondolom, ez a csomagolás olyannyira unikális ma nem csak Magyarországon, hanem világszinten is, hogy egyértelműen lehet ez a szalagos, kisfiókos megoldás a Gerbeaud csomagolások védjegye és legfelismerhetőbb tulajdonsága is.

Az Sz. Variáns az egyetlen cég Magyarországon, amelyik ezt a luxus-kivitelezést meg tudta valósítani. Az eddigi munkák alapján úgy gondoltam, hogy minden szempontból megbízható és rugalmas céget választottam. Visszajelzések alapján mindenki gyönyörűnek és egyedülállónak tartja a Gerbeaud finomságok csomagolását.

Niszkács Anna - Gerbeaud

Az Sz. Variánssal egy – díszcsomagoló anyagok készítésére kiírt – pályázatunk révén kerültünk kapcsolatba 2003-2004-ben. Bár minden esztendőben pályáztatjuk ezt a tevékenységet, ők azóta is stabilan ott vannak partnereink között. Miképpen lehetséges ez? Dísztáskáik, díszdobozaik, díszdoboz-betéteik kiváló minőségűek, áraik pedig nagyon versenyképesek. Elmondható, hogy segítségükkel nálunk a tartalom és a forma teljes és harmonikus összhangba kerül egymással: a herendi porcelánok hozzájuk méltóan magas minőségű csomagolást kapnak. A két cég együttműködése rendkívül kreatív, hiszen az Sz. Variáns folyamatosan figyelemmel kíséri a csomagolástechnika világ- és európai trendjeit, s szakembereik évről évre új és új termékfejlesztési javaslatokkal állnak elő, melyeket összehangolunk a mi igényeinkkel.

Izsó Róbert, beszerzési és logisztikai osztályvezető - Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Az Sz.Variáns a Kaizen módszerek alkalmazásával a vevők felé a legjobbat tudja adni. Láthatóan egyre jobbak…

Bartl János, tanácsadó - Kaizen Institute Hungary Kft.